Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2015 22:45 - Косите на Рапунцел… или още „Съвети за красива и здрава коса“
Автор: vonana Категория: Други   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Едва ли има момиче, което да не обръща специално внимание на косата си. Всяка от нас се старае да полага грижи за красива и дълга коса. В днешно време малко са тези, които съумяват да излязат от вкъщи без да са укротили гривата си с преса, сешоар, маша или нещо подобно. За съжаление тези уреди спомагат за накъсването, изгарянето и забавянето на растежа на нашите коси, но за щастие можем да намалим вредните влияния до минимум и да спомогнем за растежа на косата си с няколко лесни маски. Всичко, от което се нуждаем може да бъде лесно открито в супермаркета или аптеката. От личен опит мога да кажа, че домашните маски, освен че са далеч по-евтини, са и далеч по-ефикасни, защото съдържат само натурални продукти. Днес ще ви предложа две, тествани лично от мен, маски за коса с доказан резултат. Първата маска, с която ще ви запозная може да бъде нанасяна на косата ви през седмица. Не е нужно да прекалявате, тъй като много често това може да доведе до обратен и особено нежелан ефект. Тя се състои само от 3 съставки:

3с.л. горчица

3с.л. масло от авокадо (купува се от аптека, аз използвам това на „Икаров“)

1с.л. канела

Съставките се объркват хубаво и получената смес се нанася на скалпа чрез втриване. Това помага изключително много на растежа. След това я оставяте около 2-3 часа, като завивате косата си с найлонова торбичка или шапка за баня и отгоре с кърпа, за да се затопли добре. След това измивате косата си както обикновено правите и с каквито продукти обикновено използвате. Повтаряте процедурата на втората седмица.

Другата маска, която ми помогна изключително много да достигна така желаната дължина и гъстота е малко по-особена, тъй като едната й съставка предизвиква у много жени недоверие. Вероятно сте чували за най-различни маски с „тривитаминол“. Тривитаминолът най-често е използван за селскостопански животни като овце и коне, но колкото и невероятно да звучи наистина е една невероятна съставка, на която много жени дължат гъстата си и дълга коса. Той се купува от ветеринарните аптеки и струва около 7-8 лева. Другата му разновидност, която могат да ви предложат във ветеринарната аптека е „Виалитон“. Използвала съм и двете и не намирам особена разлика, което и да изберете ще ви бъде от полза. Маската съдържа:

2с.л. тривитаминол(виалитон)

2с.л. кисело мляко

1с.л. алкохол – ракия,водка (каквото имате под ръка)

1с.л. оцет  (или ако не можете да понесете миризмата – лимонов сок)

1с.л. бадемово масло (купува се от аптеките, аз използвам това на „Икаров“)

Смесвате всички съставки и нанасяте в корените, а каквото остане нанасяте по дължината на косата. Престоявате 2-3 часа и измивате косата. Аз лично мия косата си 2 пъти в седмицата и нанасям маската през измиване, т.е. веднъж в седмицата. Не е хубаво да се прекалява, тъй като е възможен и обратния ефект. Не стойте повече от 3 – 4 часа с маската и не я правете на всяко миене. Маската помага освен за растеж на косата и за сгъстяване.

Изпробвала съм много маски, но тези две са най-ефикасните до момента и мога да ви гарантирам, че ще ви помогнат, стига да сте постоянни. Все пак косата не расте за седмица или две J




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vonana
Категория: Забавление
Прочетен: 5126
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930